FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 évre REGISZTRÁCIÓ ÉS MEGÚJÍTÁS
az akciók nem vonhatók össze
11 A fennmaradó csomagok száma

A legjobb tőzsdei ajánlatok 150 országból

Több mint 100 000 elégedett felhasználó

A kibocsátási árnál akár 90%-al olcsóbb kínálatok

Közvetlen kapcsolat a viszonteladókkal és nagykereskedőkkel

Hogyan biztosíthatja a nagykereskedelmi tranzakciók biztonságát?

Hogyan biztosíthatja a nagykereskedelmi tranzakciók biztonságát?

Hogyan biztosíthatja a nagykereskedelmi tranzakciók biztonságát?

Az tranzakciók biztonsága az egyik fő kérdés, amely felmerül a nagykereskedelem, az import és az export tárgyalásakor. A vevő elvárásai valószínűleg összehasonlíthatók a B2C piac vevőinek elvárásaival: online leadja a megrendelést, fizet érte, majd megvárja, amíg az árut kiszállítják. Ha valami probléma van, nem aggódunk, mert a tranzakciókat a fizetési szolgáltatók biztosítják.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a nagykereskedelem eltérő. Az ügylet átlagos értéke sokszor magasabb, mint a kiskereskedelmi piacon. Ezenkívül a B2B szektor nem alkalmaz fogyasztóvédelmi törvényeket, mivel ... nincsenek benne fogyasztók. A nagykereskedelem lényege nem a saját igényeinknek megfelelő vásárlás, hanem a további viszonteladás céljából történő vásárlás. Tehát hogyan lehet az ügylet biztonságát biztosítani?

Minták rendelése

A gyártótól és a forgalmazótól történő vásárláskor általában lehetőség van a termékek mintáinak megrendelésére. Ez nem nagy beruházás, ugyanakkor előzetesen felbecsülheti az áruk minőségét és azok viszonteladási potenciálját. Ajánlott erről a lehetőségről érdeklődni, különösen, ha az áruk nagy tételben történő vásárlását tervezi.

Személyes átvétel és az áruk ellenőrzése

A nagykereskedelem és a B2B üzlet nagy része továbbra is személyesen zajlik - elsősorban a nagykereskedelem és a kiskereskedelem fent említett különbségei miatt. A termékek a kereskedő üzleteiben vagy bemutatótermeiben történő megvizsgálása gyakran segít elkerülni a félreértéseket és a termékek állapotával és minőségével kapcsolatos kétségeket.

Akkreditív

Ez egy különösen a külkereskedelemben, az importban javasolt megoldás. A tranzakciót egy vagyonkezelői bank biztosítja, amely a kereskedelmi megállapodás részesévé válik. Ez jellemzően olyan szerződéses megállapodásra épül, amely egyértelműen meghatározza a vevő és az eladó kötelezettségeit. Az importőr a pénzeszközöket a banknál helyezi el, az exportőr csak akkor kapja meg azokat, ha teljesíti a szerződést. Így az akkreditív az ügylet mindkét résztvevőjét biztosítja: az importőrt az árukkal és a kézbesítéssel kapcsolatos problémák esetén; és az exportőrt, ha a vevő fizetésképtelenné válik.

 

A fenti módszerek jelentősen növelik az import és export biztonságát, valamint a nagykereskedelmet. Ezért a következő tranzakció során érdemes megkérdezni az eladót, hogy melyik ajánlatot kínálja és használja.

Szüksége van további információra arról, hogyan lehet elkerülni a csalást a nagykereskedelemben? Nézze meg ezt a bejegyzést a Merkandi blogunkból: https://blog.merkandi.com/articles/10-ways-avoid-scam-wholesale-trading/

Szerző:
Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

A Merkandi egy olyan nemzetközi nagykereskedelmi platform, amely nem csak a szokásos nagykereskedelemi árukat, hanem a végrehajtók által lefoglalt készleteket, termelési többletet, raktárfelesleget, felszámolt készletek, a fogyasztók által visszaküldött termékeket stb. szintén kínálja.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés
Ingyenes HÍRLEVÉL

Napi értesítések az új termékekről és hírek a Merkandi-ról.