Előfizetés 12
Minden REGISZTRÁCIÓL és MEGÚJÍTÁSRA

A promóciós csomagok száma korlátozott

137 A fennmaradó csomagok száma

A legjobb tőzsdei ajánlatok 150 országból

Több mint 45 ezer elégedett felhasználó

A kibocsátási árnál akár 90%-al olcsóbb kínálatok

Közvetlen kapcsolat a viszonteladókkal és nagykereskedőkkel

Segítség és tippek

Népszerű témák

A Merkandi egy nemzetközi nagykereskedelmi platform, amely a nagykereskedelmi forgalmazókat, a viszonteladókat, exportőröket, importőröket és a kifutó termékek, törölt megrendelések, illetve a felszámolásból, csődeljárásból, többlettermelésből és a használatlan áruk visszavételéből stb. származó készleteket nagymennyiségű felvásárlóit egyesíti. A Merkandi a legnagyobb európai nagykereskedelmi piacokon működik, és több nyelven is elérhető. Platformunknak köszönhetően a nagykereskedők elérhetik a minőségi áruk nagykereskedőit és forgalmazóit és jelentősen csökkentett áron vásárolhatnak. Az egyszeri alkalommal lefolytatott üzletek mellett a vevők és az eladók hosszú távú együttműködést is képesek kialakíthatnak annak érdekében, hogy rendszeresen vásárolhassanak és értékesítsenek raklapkészleteket, vagy akár termékkonténereket.

Nagykereskedelmi platformunk fejlett, mégis könnyen kezelhető informatikai rendszert biztosít a felhasználók számára, amely lehetővé teszi számukra az egyszerű és kényelmes információ cserét és a tranzakciók lebonyolítását. Hogyan lehetséges ez? Az általunk kínált eszközök sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszik az Európából, valamint a világ többi részéről származó vásárlók és eladók közötti kommunikációt. Ezenkívül a Merkandi weboldala több ezer nagykereskedelmi ajánlatból áll, amelyek között könnyen lehet böngészni. A nagykereskedők és a forgalmazók az összes ajánlatot saját maguk hirdetik, így minden vevő mindig közvetlenül veheti fel velük a kapcsolatot, hogy többet megtudjon a termékekről, vagy a megrendelés részleteiről.

Nagykereskedelmi platformunkat nagykereskedők, gyártók, forgalmazók, brókerek, importőrök, exportőrök, üzlettulajdonosok, online áruházak és piaci értékesítők is használják. Ezen csoportok mellett rendkívül népszerűek vagyunk az árverésvezetők és a nagyobb üzletláncok körében.

A Merkandi, nagykereskedelmi platformként egy olyan nemzetközi piac, ami a világ minden tájáról hozza össze azokat a vállalkozókat, akik a kifutó termékek, többletkészletek, végrehajtók által aukcióra bocsátott termékeinek stb. árukereskedelmére szakosodtak. A platform minden látogató számára teljes képet nyújt az itt közzétett nagykereskedelmi ajánlatokról, amelyek a termékleírásokkal, fényképekkel és leírásokkal együtt elérhetőek, abban az esetben, ha az eladók csatolták ezeket a hirdetés közzétételekor. Az eladók elérhetőségei csak a Merkandi regisztrált és bejelentkezett felhasználói számára láthatóak.

Ha érdekli az ajánlatok rendszeres fogadása, feliratkozhat ingyenes hírlevelünkre.

Annak érdekében, hogy kapcsolatba léphessen az eladókkal vagy vásárlókkal, regisztrálnia kell a Merkandi-n.
A Regisztrációs lapon kétféle típusú fiók közül választhat:

 • Standard fiók
 • PRÉMIUM fiók

A kiválasztott fiók regisztrálása és az éves előfizetés után a felhasználó megkapja a megrendelt szolgáltatási csomagot, választása szerint.

A Standard fiók felhasználói hozzáférhetnek a nagykereskedők adatbázisához, és az ajánlatoldalon szereplő elérhetőségek felhasználásával közvetlen kapcsolatot létesíthetnek a kiválasztott eladóval (e-mailben vagy telefonon). Ily módon kérdéseket tehetnek fel az eladónak az értékesítésre kerülő árukkal kapcsolatban, ellenőrizhetik azokat és meghatározhatják az üzlet véglegesítésének részleteit.

A PRÉMIUM fiók felhasználói, akik az ellenőrzési eljárás után sikeresen megszerezték az eladói státuszt a Merkandi-n, hozzáférést nyernek az ajánlatokat hirdető nagykereskedők adatbázisához, illetve saját maguk is rendelkeznek egy eladói profillal, amelyen tetszőleges számú hirdetést tehetnek közzé a többletkészletre, felszámolásból származó árukra, végrehajtói tevékenységek során lefoglalt termékekre stb. vonatkozóan. Ezen ajánlatok mellett a felhasználó egy kiterjedt nagykereskedői profilja is elérhetővé válik. Segítségével a hirdetett áruk iránt érdeklődők közvetlen kapcsolatot létesíthetnek Önnel.

Platformunk minden felhasználója számíthat munkatársaink segítségére - kapcsolatba léphet velünk több nyelven, e-mailben és telefonon heti 5 napban vagyunk elérhetőek.

Egy érdekes termék jó áron történő megtalálása gyakran nagy kihívást jelent. Különösen akkor, ha több ezer ajánlat közül választhatunk. Ennek a feladatnak a megkönnyítése érdekében egy összetett keresést hoztunk létre.

A Merkandi oldalára való belépés után, az oldal tetején található a keresőmotor. A webhelyünkön található áruk és nagykereskedők keresésére szolgál. Csak írja be a keresési kifejezést, és kattintson az ikonra, vagy erősítse meg az ENTER billentyűvel. Ezt a lépést követően a lekérdezés eredménye megjelenik a speciális keresőmotor aloldalán, ahol különféle kritériumok szerint módosítható.

A részletes keresés a következő lehetőségeket kínálja:

 • ország szerinti keresés, ahol az áru található;
 • iparág szerinti keresés (kategória);
 • keresés termékcsoportonként (a termékcsoportokról további információ a https://merkandi.pl/info/co-to-jest-retour/9 oldalon található);
 • egyes kifejezésekre történő keresés az ajánlatban szereplő cím, leírás és kulcsszavak alapján;

Ne feledje, hogy minél több paramétert ad meg, annál precízebb lesz a keresési eredmény. A precízebb itt azt jelenti, hogy például csökken a megjeleníthető ajánlatok száma igényeink szerint. Ezért kérjük, körültekintően használja az összetett keresőt.

Példa:

A Red Bull energiaitalára szeretnénk keresni,

és a Red Bull szó beütése után megkapjuk az összes ajánlatot, amely ezt a kifejezést tartalmazza (a címben, a tartalomban és / vagy a kulcsszavakban).

Ha azonban szeretnénk szűkíteni az ajánlatok listáját egy adott országra, pl. Lengyelországra, akkor ezt az országot az összetett keresési beállítások oldalsó (bal) menüjéből lehet kiválasztania.

A részletes keresés a Merkandi fontos eleme, amely lehetővé teszi az ajánlatok pontos és kényelmes megtalálását. A legérdekesebb ajánlatok megtalálásának megkönnyítése érdekében ajánljuk, hogy ismerkedjen meg a nagykereskedők kedvencekhez történő hozzáadásával és az ajánlatok nyomon követésének funkcióival.

A Merkandi-n elérhető összes fizetési mód a számla regisztrációjának utolsó lépésében látható. Miután kitöltötte az űrlapot, és rákattint a Regisztráció gombra, átirányítjuk a fizetési oldalra. Itt három opció található:

 • Paypal – ez a rendszer lehetővé teszi a gyors kártyás fizetést, vagy fizethet közvetlenül a PayPal számlájáról.
 • Online fizetések, azaz a Przelew24 rendszer, amely szintén lehetővé teszi a gyors fizetéseket. Miután kiválasztotta ezt az opciót, a honlap egy másik oldalra irányítja át, ahol kiválaszthatja a banki vagy a kártyás fizetési opciót.
 • Banki átutalás - az átutalás részletein kívül nyomtatható űrlapot is biztosítunk.
 • Multisafepay online fizetések - alternatív fizetési mód a Visa vagy a Mastercard segítségével.

A regisztráció után e-mailben megkapja a regisztráció megerősítését, amely tartalmazza a fizetési linket, valamint a letölthető proforma számlát, így bármikor visszatérhet a fizetési módokhoz.

A PRÉMIUM fiók a Merkandi kereskedési platform kiemelt ajánlata. Az ilyen típusú tagság jellemzői nagyon hasznosak mind a vevők, mind az eladók számára.

Az eladó számára a legfontosabb tulajdonság természetesen annak lehetősége, hogy termékeit a Merkandi-n felsorolja. Ahhoz, hogy ezt az opciót aktiválhassa, először el kell küldenie a cég dokumentumait. Minden potenciális eladó számára az a legfontosabb, hogy elküldje nekünk a vállalat legfrissebb dokumentumait, hiszen amint megkapjuk őket, megkezdhetjük az ellenőrzési eljárást. Nyilvánvaló, hogy csak az ellenőrzés pozitív eredménye teszi lehetővé a tag eladási lehetőségeinek aktiválását.

A legtöbb esetben a hitelesítési eljárás néhány órát, de néha akár 2-3 munkanapot is igénybe vehet. A szükséges dokumentumok alapvetően a társaság áfa / adó regisztrációjának igazolása és a cég regisztrációjának okmányai.

A pozitív hitelesítést követően létrehozzuk az eladó vállalati profilját és megkezdheti az ajánlatok felsorolását a Merkandi-n. Kérjük, ne feledje, hogy csak a platform regisztrált tagjai tekinthetik meg a cég profilját. Rövid verzióját közvetlenül az ajánlatok mellett mutatjuk be, a teljes verziót pedig a nagykereskedők adatbázisában (a Merkandi weboldal „Nagykereskedelem” részében) találhatja meg.

 1. Alapvető előnye az, hogy a társaság szerepel a többi általunk ellenőrzött társaság között.
 2. A következő a korlátlan számú ajánlat felsorolásának lehetősége. Ez így van, nincs korlátozva az ajánlatok listázása, az eladó képes annyi ajánlatot hozzáadni, amennyi csak szükséges.
 3. Minden eladó korlátlan számú ajánlatot tud felsorolni a Merkandi összes nyelvi változatában. Ez az opció semmilyen további díjat nem tartalmaz. Az egyetlen fontos szempont ebben a szolgáltatásban, hogy ha az ajánlatot a Merkandi másik nyelvi változatában szeretné felsorolni, akkor le kell fordítania erre a nyelvre, azaz, ha fel szeretné sorolni ajánlatát olasz nyelven, akkor Önnek kell először lefordítania a hirdetést olasz nyelvre.
 4. A Merkandi oldalon felsorolt ajánlatok más weboldalakon is népszerűsítésre kerülnek. Ezenkívül az ajánlatok a Google keresési eredményein belül is megjelennek. Ez jelentősen javítja a válaszadási arányt, és növeli a nagykereskedő értékesítési volumenét.
 5. A PRÉMIUM tagok szintén hozzáférhetnek a megjegyzésrendszerhez. Vevőként rövid összefoglalót készíthet az egyes nagykereskedőkkel kötött tranzakciók után, és elolvashatja a többi felhasználó véleményét.
 6. Csak a PRÉMIUM tagjai férhetnek hozzá a megjegyzésrendszerhez.
 7. A vélemények a nagykereskedőkkel kapcsolatos fontos információk jelentős forrása. Ezeket közvetlenül más vevők adják hozzá, akik a Merkandi tagjai. Hasznosnak bizonyulhatnak a végső döntések meghozatalában az egyes nagykereskedőktől történő termékek vásárlása esetén, és fontos információkra is felhívhatják figyelmünket.

A Merkandi platformon lévő Standard számlatulajdonos 12 hónapig kap lehetőséget weboldalunk használatára. Az előfizetési időszak alatt teljes hozzáféréssel rendelkezik a Merkandi-n regisztrált nagykereskedők elérhetőségéhez, akik a weboldalunkon árukat kínálnak. Pontosabban fogalmazva, minden elérhetőségük az Ön rendelkezésére áll. Minden eladó, illetve a velük való kommunikáció nyelvi változatai is láthatók a vevő számára. Ha a nagykereskedőnek saját weboldala van, akkor lehetősége van a címet a profiljában megadni. Ez az információ a Standard fiók regisztrált felhasználói számára is elérhetővé válik.

Érdemes megjegyezni, hogy az a tény, hogy a nagykereskedőink bázisa folyamatosan növekszik a platformon, nem generál további díjat a Standard felhasználók számára. Az éves előfizetés formájában fizetendő egyszeri díj feljogosítja a felhasználót, hogy a regisztráció napjától és az azt követő időszakban a számla érvényességének utolsó napjáig, az adatbázisunkban lévő minden nagykereskedő adataihoz hozzáférjen. Természetesen a regisztrált Standard fiók tulajdonosa a számla érvényességi ideje alatt számíthat a Merkandi Platform Ügyfélszolgálatának támogatására és technikai segítségére.

A Merkandi platform kétféle fiókot kínál: Standard és PRÉMIUM. Az egyes fiókokhoz rendelt funkciók a felhasználói tevékenységek jellegéhez kapcsolódnak:

Standard fiók
Ezt a fiókot az ügyfelek széleskörű csoportjára tervezték, akik szolgáltatásunkon keresztül gyors és kényelmes hozzáférést kapnak megbízható és bevált európai nagykereskedőkhöz, akik márkás termékeket kínálnak többletkészletből, felszámolásból, kifutó szériákból, kiárusításokból és aukciókból.
Minden standard számlafelhasználónak teljes hozzáférése van az adatbázisunkhoz, ahol a Merkandi platformon árukat kínáló eladók elérhetőségei találhatók. A kapcsolattartási adatok az eladó profiljában találhatóak meg - a cég címe, a raktár címe, a vezetékes és a mobiltelefonszám, az e-mail cím és a nagykereskedő weboldala.
A vevő gyors és közvetlen kapcsolatot létesíthet a nagykereskedővel a platformon közzétett ajánlat vonatkozásában, saját kérdését vagy együttműködési javaslatát is benyújthatja.

Prémium fiók
Ez a fiók egyaránt szól azoknak a felhasználóknak, akik csak áruk megvásárlása iránt érdeklődnek (pld. új szállítok szerződtetése) és azoknak is, akik többletkészletből, felszámolásból és végrehajtási eljárásokból származó termékek új vevőit keresik.
A PRÉMIUM fiók hozzáférést biztosít a Merkandi platformon található eladók elérhetőségi adatbázisához, de ez az adatbázis további információkat tartalmaz, amelyekhez a Standard fiók felhasználói nem férhetnek hozzá.
További információk:

 • Feketelista - ez a lista olyan megbízhatatlan eladókat foglal magában, akik csalásokat, visszaéléseket követtek el, és továbbra is aktívak az interneten, gyakran megváltozott név alatt;
 • Megjegyzésrendszer - ez a rendszer lehetővé teszi a PRÉMIUM fiók előfizetői számára, hogy visszajelzést nyújtsanak a Merkandi platformon működő eladók számára, felmérjék azok megbízhatóságát és szakértelmét.

A PRÉMIUM fiók további és nagyon fontos funkciója az eladási lehetőség, amely a fiók minden felhasználója számára engedélyezett a benyújtott regisztrációs okmányok pozitív visszaigazolása után. A felhasználó rendelkezésére áll egy kényelmes felület, amelyen korlátlan számú ajánlatot, fényképeket és mellékleteket adhat hozzá, valamint az eladó professzionális bemutatóterme, amely részletes információkat tartalmaz a kapcsolattartási adatokról és a vállalkozás profiljáról.

A Merkandi platform összes regisztrált felhasználója számíthat ügyfélszolgálatunk szakembereinek támogatására és segítségére. A platformon, műszaki kérdésekben vagy ügyfeleinket érintő egyéb kérdésekben a következő kommunikációs csatornákon keresztül jelezheti kérdéseit:

 • telefonon
 • Skype-on
 • keresztül emailben Online
 • Chat felületen

Természetesen az ügyfélszolgálat a Merkandi összes működtetett nyelvén elérhető. Szakembereink hétfőtől péntekig, 7:30-15:30 (CET) között állnak az Ön rendelkezésére.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb válaszoljunk az e-mailekre. A munkaidő után vagy munkaszüneti napokon kapott üzenetekre általában az azt következő munkanapon válaszolunk.

Kérjük ne felejtse el, hogy mi is emberek vagyunk, akik szabadságukat tölthetik. Ilyen esetekben azonnal visszajelzünk, amint az adott nyelvi változatért felelős alkalmazottunk elérhetővé válik. Arra is bátorítjuk Önt, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot más nyelven.

Lehetőség szerint azon ügyfelekkel is megpróbálunk kapcsolatba lépni, akik nem tudtak elérni minket.

Minden alkalommal, ha bármilyen zavar áll fenn az iroda működésében, az esemény okával és időtartamával kapcsolatban a megfelelő információkat előre közzéteszünk a Kapcsolat aloldalán, a platform minden nyelvi változatában.

Minden Standard fiók felhasználó bármikor átválthat a PRÉMIUM verzióra az előfizetés időszakában.

Magasabb szintű fiók előfizetésére való átváltás (Standardról PRÉMIUM):

 1. Ha magasabb szintű fiók előfizetésére szeretne váltani, rendelkeznie kell egy Standard fiókkal.
 2. Jelentkezzen be Standard fiókjába.
 3. Kattintson a „Fiók típusának megváltoztatása” gombra, ez a gomb elérhető az irányítópulton.
 4. Kattintson a Megrendelés megerősítése gombra.
 5. Ezután az oldal a fizetési lehetőségekre irányítja át Önt.
 6. A fizetés rögzítését követően fiókja PRÉMIUM-ra frissül.

A fizetéssel kapcsolatos problémák esetén vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, amely a Kapcsolat alatt található.

Minden felhasználó áfás számlát kap a Merkandi platformra való feliratkozásért. Kérjük ne felejtse el, hogy az eredeti számlát csak akkor aktiváljuk, miután megérkezett a befizetés számlánkra. Ha a fiókját aktiváltuk a megerősítés után, az eredeti számla letöltési opciója rá 1 -2 napra jelenik meg.

Az elektronikus számlák teljes mértékben elfogadhatók és megfelelnek az országunkban hatályos előírásoknak, de ha papírszámlát szeretne, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és elküldjük az Ön által megadott címre.

A speciális zóna az egy olyan hely, amely azoknak az aktív felhasználóknak van fenntartva, akik többet várnak el és a legjobb ajánlatokat keresik. A felhasználók itt speciálisan kiválasztott ajánlatokat találnak, amelyeket például a következő okokból nem tehetnek közzé:

 • a gyártóval kötött megállapodás, amely tiltja az ajánlatok általánosan elérhető formában történő közzétételét;
 • az áruk bizonyos országokban értékesítési korlátozásokkal rendelkeznek;
 • az termék árát nem lehet nyilvánosságra hozni;
 • a termék márkanévvel rendelkezik, de további forgalmazására korlátozások vonatkoznak.

A fenti korlátozásokat leggyakrabban a márkák, a termelők vagy a forgalmazók vezetik be, és nem tárgyalhatók, ezért az általuk lefedett termékek nem kínálhatók általánosan elérhető értékesítési csatornákon. A Merkandi-nál ismerjük a nagykereskedelmi piac ezen sajátosságát, ezért úgy döntöttünk, hogy egy zárt speciális zóna létrehozásával kielégíthetőek a felhasználók igényei.

Az ilyen típusú ajánlatok iránt érdeklődő vásárlók hozzáférhetnek a speciális zónához a felhasználói panelen. A hozzáférés megvásárlása után a felhasználó különleges ajánlatokat tekinthet meg a kezdőlapról és külön kategóriákból. A speciális területre való belépés a vásárlás napjától számított 12 hónapig érvényes, és szigorúan kapcsolódik az fiók előfizetés érvényességéhez.

Azok az eladók, akiknek árui megfelelnek a fenti feltételek egyikének, az ajánlatukat a speciális zónában tehetik közzé. Az ajánlati közzétételi űrlapon jelölje be, hogy az ajánlat csak a kiválasztott felhasználói csoportok számára látható, akik hozzáféréssel rendelkeznek a speciális zónához. Az ilyen ajánlat közzététele után a hirdetés csak azok számára lesz látható, akik megvásárolták a hozzáférést a speciális zónához. Azok a felhasználók, akik nem férnek hozzá a speciális zónához, közzé tehetik ajánlataikat ott.

A speciális zóna egy innovatív funkció a Merkandi platformon mind a vevők, mind az eladók számára. A vásárlók hozzáférhetnek egyedi ajánlatokhoz, amelyek nem jelennek meg más weboldalakon, míg az eladóknak lehetősége van áruk bemutatására, amelyekre értékesítési és forgalmazási korlátozások vonatkoznak, és kapcsolatba léphetnek az ilyen típusú terméket kereső vásárlókkal.

Ezért a speciális zóna tökéletesen kiegészíti az olyan árucikkekkel kapcsolatos adatbázist, amelyeket az értékesítési korlátozások miatt nem lehet bemutatni az általánosan elérhető nagykereskedelmi weboldalakon.

A platformon a vevők hagynak véleményt az eladók számára. A visszajelzések típusától és számától függően bizalmat keltenek a vállalatában, és növelhetik az értékesítést, vagy eltéríthetik a potenciális ügyfeleket. Hogyan működik a Merkandi megjegyzésrendszere? Az alábbiakban praktikus tippeket talál.

Hogyan működnek a megjegyzések a Merkandi-n?
Minden vásárlónak joga van egy megjegyzést fűzni egy tranzakcióhoz. A megjegyzés három típusa közül lehet választani: pozitív, semleges vagy negatív. Az első kettő esetében a közzététel azonnali, és a nagykereskedő értesítést kap a profiljában közzétett új megjegyzésről. Negatív esetben azt a csapatunknak küldi el. Ha a megfogalmazás helyes, és megerősítjük, hogy egy tranzakcióra vonatkozik, azt a függőben lévő publikációk sorába helyezzük. Minden nagykereskedő ettől a pillanattól kezdve 7 napot kap, hogy tisztázza az ügyet a vevővel. Ha ezen idő alatt a vevő elakarja távolítani a hozzászólást, akkor ezt elvégezzük és értesítjük mindkét felet. Ha nem akkor 7 nap elteltével közzétesszük és a nagykereskedő értesítést kap.

A megjegyzésrendszer második eleme az eladó 4 kategóriában történő értékelése:

 • a termék megfelel a leírásnak
 • kapcsolatfelvétel az eladóval
 • a szerződés átfutási ideje
 • szállítási költség

E kategóriák mindegyike 1-5 csillagos lehet. Az összes kategória értékelése átlagolásra kerül és megjelenik az eladó profilján.

Eltávolíthatom a negatív megjegyzéseket a profilomról?
Bármely megjegyzés eltávolítható, ha a vevő bejelenti nekünk, hogy a vita megoldódott, és megegyezésre jutott a nagykereskedővel. Indokolt esetben eltávolítjuk a megjegyzéseket, amikor nem történt meg tranzakció. Más esetekben nem közvetítünk a megjegyzésekkel kapcsolatos vitákban. Minden vásárlónak lehetősége van negatív megjegyzés kiadására, és a nagykereskedőnek - a megjelölt kivételektől eltekintve - nincs joga követelni annak eltávolítását.

A jó hírnév fenntartása és a negatív megjegyzések elkerülése
A negatív megjegyzések kétségkívül negatív hatással vannak az értékesítésre és az ügyfelek bizalmára. Ezért azt javasoljuk, hogy minden nagykereskedő pozitív megjegyzéseket szerezzen az első naptól kezdve.

Ennek több oka van:

 • a pozitív megjegyzések növelik az eladó hitelességét
 • ha negatív megjegyzés érkezik, akkor a pozitív megjegyzés csökkenti annak erejét, és hozzájárul a jó hírnevének fenntartásához
 • számos pozitív megjegyzés növeli az eladásokat.

Hogyan lehet ösztönözni a vásárlókat észrevételeik megtételére?
Senkit sem kell ösztönözni a negatív megjegyzések közzétételére, de pozitív tapasztalatok esetén a vásárlók nem hajlandóak megosztani véleményüket. Ezért többféle módszert javasolunk a pozitív vélemények megszerzésére, amelyeket nagykereskedőink ismernek és használnak:

 • kedvezmény a rendelésre vagy más megrendelésre
 • ingyenes bővítés hozzáadása a szerződéshez az észrevételek közzétételének részeként
 • jobb minőségű árukat kínálni a vélemény ellentételezése érdekében

Mi a teendő, ha egy vevő valótlan észrevételeket tesz közzé?
Ha valamilyen okból egy megjegyzés tisztességtelen és hamis, minden eladónak lehetősége van válaszolni erre. Ebben az esetben a megjegyzést egy profilon belüli válasz követi, amely lehetővé teszi a potenciális vásárlók számára, hogy megismerjék mindkét fél véleményét az ügyletről, és lehetőséget ad számukra, hogy megvédjék magukat a tisztességtelen vásárlókkal szemben.
Van még egy fontos dolog, amelyet érdemes megemlíteni. A Merkandi egy olyan platform, amely számos különböző országban és nyelven működik. Ha megjegyzést kap, függetlenül a közzétételének nyelvétől, szakembereink lefordítják azt az összes többi elérhető nyelvre. Ilyen módon pozitív véleményt szerezve egy verzióban a nagykereskedő pozitív megjegyzéseket kap minden elérhető verzióban is. Természetesen ugyanez vonatkozik a negatív és semleges megjegyzésekre.
Mindenkinek azt javasoljuk, hogy használja a megjegyzésrendszert a nagykereskedők jutalmazására a szakmai tranzakcióikért, és figyelmeztessen másokot a becstelen vállalkozókkal szemben. Mind az észrevételek, mind az ügyfélszolgálat esetén az értékesítés értékelése mindig pozitív hatást gyakorol a tranzakció mindkét oldalára.

Csalás történt, mit tehetek a negatív megjegyzés hozzáadásán kívül?
Annak a ténynek köszönhetően, hogy eladóinkat és az áruk valódiságát ellenőrizzük, illetve, hogy lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy észrevételeiket közzé tételét, jelentősen növekszik a platformon történő tranzakciók biztonságát. Mindazonáltal vannak olyan helyzetek, amikor az eladók különféle okok miatt nem tesznek eleget a szerződés feltételeinek. Ebben az esetben az első lépés, amelyet a vevőnek meg kell tennie, a negatív megjegyzés közzététele a nagykereskedő profiljában. Ez általában elegendő a tranzakció sikeres végrehajtásához.

Ha a megjegyzés nem hozta meg a várt eredményt, a vevőnek értesítenie kell a problémáról a helyi rendőrséget. Érdemes egy olyan dokumentumkészletet összekészíteni, amely megerősíti a tranzakció összes szakaszát. További információ a témáról a tranzakciók bevált gyakorlatáról szóló irányelveinkben található.

Mivel nem közvetítünk a felhasználók közötti tranzakciókban, a vita megoldása érdekében minden részünkről tett intézkedést csak azután lehet megtenni, hogy megkaptuk az eset rendőrségre történő bejelentésének igazolását, amelyet bizonyításfelvételkor kell kérni.

Igen, a magánszemélyek létrehozhatnak számlát a Merkandi-n. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy nagykereskedőink kis része kizárólag vállalatoknak értékesít árut. Ahhoz azonban, hogy a Merkandi-n eladhasson, aktív vállalkozással kell rendelkeznie.
Az ajánlatok közzététele előtt minden nagykereskedő hitelesítésen esik át. Az ilyen ellenőrzés célja a tranzakciók biztonságának növelése. Ezen felül a védjeggyel ellátott termékeket ajánlatait is ellenőrizzük, hogy igazoljuk az ilyen áruk eredetiségét és eredetét.

A világon egyre több minden digitalizált. A folyamat előrehaladtával egyre több veszély jelenik meg. Az egyik leggyakoribb fenyegetés az adathalászat.

Mi az az adathalászat?
Az adataink megszerzésére tett kísérlet, egy személy, cég vagy intézmény megszemélyesítése által. Íme néhány példa az ilyen típusú csalások működésére:

 • Bejelentkezési adatok adathalászata hamis webhelyen keresztül - a bűnözők ugyanazt a példányt készítik el a webhelyről, de más internetes címmel. Ezután leveleket küldenek, amelyek megszemélyesítik az érdeklődő ügyfeleket, vagy magát a céget, és kérik, hogy jelentkezzen be vagy tekintsen meg egy adott ajánlatot. Ilyen esetekben legyen éber.
  Ennek elkerülésének legegyszerűbb módja, ha bejelentkezéskor megnézi a címsort, ha eltér a merkandi.com-tól vagy a Merkandi domainektől, akkor tartózkodjon a bejelentkezéstől. Kérjük, látogasson el a Merkandi webhelyére, és azonnal jelentsen egy ilyen helyzetet ügyfélszolgálatunknak. Érdemes megjegyezni, hogy a bűnözők gyakran különféle trükköket használnak annak érdekében, hogy a domain hasonló legyen az eredetihez. Példák: Merkondi.com vagy merkandi.com.domainname.com. Az első esetben a névben gépelési hibát látunk, amelyet könnyű figyelmen kívül hagyni, míg a második esetben a domainnel azonos aldomaint, ami nem a Merkandi domain.
 • E-mailben történő adathalászat - a bűnözők e-mailt küldenek egy vállalati jellegű domainről, bejelentkezési jelszót kérnek, dokumentumokat küldenek stb. Ugyanakkor gondoskodnak a részletekről az ügyfélszolgálat által ténylegesen használt üzenetsablonok és láblécek elküldésével. Mielőtt válaszolna egy érzékeny adatokat kérő e-mailre, mindig ellenőrizze, ki a küldő - minden ügynökünk csak a merkandi domain címeit használja - név@merkandi.domain.

Ez csak a két legnépszerűbb támadás példája. Ezeknél határozottan több létezik, és mindegyiknek megvannak a saját változatai, amelyek csak a bűnözők kreativitásától és ravaszságától függenek.

A növekvő fenyegetettség miatt úgy döntöttünk, hogy proaktív megoldást alkalmazunk a fiókba történő kötelező két lépcsős bejelentkezés forma alkalmazásával. Amikor megpróbál bejelentkezni, a felhasználónév és jelszó megadása után, a rendszer aktiválási kódot kér, amelyet az Ön e-mail címére küld el. Ily módon, még akkor is, ha bejelentkezési adatait elveszíti, a bűnöző nem lesz képes bejelentkezni a fiókjába.

Szükségem van rá? Nincs semmi érdekes a Merkandi fiókomban
Sokan tévesen gondolják, hogy a bűnözőket nem fogja érdekelni a fiókjuk. Ez nem igaz két okból:

 1. Ha Ön eladó, fiókja érzékeny adatokat tartalmazhat, például ügyfél- és tranzakciós adatokat. Ezeket az adatokat a bűnöző felhasználhatja további támadás vagy zsarolás összeállításához. Kérjük, emlékezzen arra, hogy a GDPR alkalmazandó rendelkezései azt is előírják minden vállalkozó számára, hogy az ilyen típusú adatokat a lehető legkörültekintőbben biztosítsák.
 2. Fiókja felhasználható mások elleni támadások összehangolására. A fiókjából a bűnöző információkat és üzeneteket küldhet az ügyfeleknek az Ön nevében. Ilyen módon például hirdetéseket tehet közzé, majd felkérheti az érdekelt feleket, hogy fizessenek egy megrendelést az általa nyújtott számlára. Noha nem Ön az, aki a csalást követi el az emberekkel szemben, de elveszíti vállalata imázsát, és jogi problémái adódhatnak, hiszen amíg az ügy tisztázásra nem kerül, Ön az a személy, aki pénzt csalt ki az ügyfelektől.

Az adathalászat áldozata vagyok, mit tegyek?
Azonnal jelentse az ügyet a Merkandi ügyfélszolgálatán, változtassa meg a fiókja jelszavát Merkandi-n, és győződjön meg arról, hogy senki sem változtatta meg e-mail címét a fiókbeállításokban. Ha a Merkandi jelszóval más helyeken is bejelentkezik, akkor ott is módosítsa jelszavát.

Fontos jegyzet
A két lépcsős bejelentkezés egy kiegészítő biztonsági funkció, amely növeli az Ön biztonságát, de nem garantálja a 100% -os biztonságot. Sokkal nehezebbé teszi a fiókjának az ellopott adatokkal való feltörését, de vannak olyan adathalász módszerek is, amelyekben a megerősítő kódot is elcsalják, tehát továbbra is ellenőrizze a bejelentkezési webhelyeket az esetleges adathalász csalások miatt.

A Merkandi csapata új funkciók bevezetésével folyamatosan dolgozik az adatok és a felhasználói fiókok biztonságán.

Nagyon jó üzleti gyakorlat, különösen az eladók számára, hogy a legmagasabb szintű ügyfélszolgálatot kínálják. A nagykereskedelmi ipar egyik leggyakoribb hibája az, hogy figyelmen kívül hagyjuk a vásárlók/eladók által kapott üzenetekre adott válaszokat.
A Merkandi egy olyan nemzetközi platform, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a felhasználók közötti megfelelő viszonyra és üzleti kapcsolatokra. A magas szintű szolgáltatás biztosítása érdekében gondoskodunk az üzenetekre adott válaszok mutatóiról és statisztikáiról. Ezért, ha a panelen megválaszolatlan üzenetek vannak értesítéseket kap tőlünk.

Ezt miért csináljuk?

 • Azért, hogy értesítsük Önt az olvasatlan üzenetekről - néha az üzenetek a spambe kerülnek és elkerülhetik figyelmét. Gondoskodunk arról, hogy ne hagyjon ki egyetlen üzenetet sem.
 • A bevált üzleti gyakorlatokról való információ keretében, kérjük ne feledje - sokan nem tudják, hogy az üzenetekre való válaszadás kihagyása negatív hatással lehet vállalkozásukra. Megpróbáljuk megmagyarázni, miért olyan fontos az üzenetekre adott válasz.
 • Értékesítésének növelése érdekében - ha ma nem válaszol a felhasználónak, akkor egy héten belül őt nem fogja érdekelni az Ön ajánlata. Az értékesítés maximalizálása érdekében mindenkit ki kell szolgálni.

Miért fontos?
Képzelje el, hogy egy boltot működtet. Az ügyfél belép és kérdést tesz fel. Hányszor találkozott olyan helyzettel, amikor az eladó úgy tesz, mintha nem látná az ügyfelet? Még nem találkoztunk ilyen helyzettel, akkor miért különbözzen ez az e-kereskedelemben?
Mint már említettük, ha az ügyfél ma nem kap választ, akkor legközelebb egyáltalán nem ír majd. Tehát jobb, ha visszaírja, hogy nem aktuális, köszönöm nem stb., mint hogyha semmit nem válaszol. Az ilyen rövid információ néhány másodpercet vesz igénybe, de nem fogja elriasztani az ügyfelet, valamint a válasz hiányát sem.

Kérhetünk választ?
Nem, mert a célunk a figyelem felkeltése és a felhasználók közötti válaszadási arány növelése. Nem kényszeríthetjük Önt, hogy válaszoljon, de megválaszolatlan üzenetek esetén mindig felvesszük Önnel a kapcsolatot. Ha nem kapunk választ, megkérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk. Ha két héten belül nem kapunk választ Öntől, fenntartjuk a jogot az eladói opció letiltására fiókjában.

Az online fenyegetettségek egyre gyakoribbak és az adathalász csalások egyre intelligensebbek. Azonban néhány alapvető szabály figyelembevételével jelentősen növelheti online biztonságát:

 • A Merkandi soha nem kéri a felhasználói fiók jelszavát, vagy bármilyen más jelszót az e-mailhez vagy bármilyen más szolgáltatáshoz;
 • Mindig győződjön meg arról, hogy a merkandi domainbe jelentkezik be (merkandi.com, merkandi.de, merkandi.fr), és hogy a bejelentkezési oldal tanúsítvánnyal van ellátva;
 • Mindig ellenőrizze, hogy a kapott üzenetet a megfelelő merkandi domainről (merkandi.com, merkandi.de, merkandi.fr stb.) küldték-e. Soha nem küldünk üzeneteket más címekről;
 • A fogadott üzenet hitelességével kapcsolatos kétségek esetén kérjük, azonnal vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Amennyiben lehetséges, kérjük, küldje el nekünk a kapott üzenetet a bok@merkandi.pl címre ellenőrzés céljából.
 • Ha az adathalászat áldozata lett, kérjük, azonnal jelentse azt csapatunknak.

Mi az adathalász és hogyan működik?
Az adataink megszerzésére tett kísérlet, egy személy, cég vagy intézmény megszemélyesítése által. Ilyen esetekben az elküldött üzenetek általában információkat tartalmaznak a számla blokkolásáról, egyes funkciók deaktiválásáról, a megrendelés fizetésének elmulasztásáról stb., valamint egy linket egy adott művelet végrehajtásához. Ez a link általában egy olyan oldalhoz vezet, amely az eredetivel megegyezőnek tűnhet, de csupán egy másolat különböző címről. Egy ilyen oldalhoz rendszerint bejelentkezésre van szükségünk, és ezen a ponton szerzik meg adatainkat. Példa az alábbi oldalra:

Hogyan akadályozhatom meg?
Ellenőrizze a domaint. Ha domainje különbözik a merkandi domainektől (merkandi.pl, merkandi.com, merkandi.fr, merkandi.com stb.), Kérjük, ne jelentkezzen be!
Ellenőrizze, hogy a webhely kapcsolata titkosítva van-e. A cím bal oldalán legyen egy lakat, érvényes tanúsítvánnyal. Ha a böngésző értesíti Önt, hogy a webhely nem biztonságos - ne jelentkezzen be!

A hamis weboldalon megadtam a bejelentkezési adataimat, mit tegyek?
Haladéktalanul forduljon ügyfélszolgálatunkhoz segítségért. Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy tegye a következőket:

 • Módosítsa a jelszavát Merkandi fiókjában.
 • Ha ugyanazt a jelszót más portálokon vagy webhelyeken használta, javasoljuk, hogy ott is változtassa meg.
 • Kijelentkezés más munkamenetekről más eszközökön.

Siekiant užtikrinti kuo didesnį potencialių klientų pasiekiamumą ir skaičių, visi „Merkandi“ paskelbti pasiūlymai automatiškai verčiami. Veikimo principas yra paprastas - skelbdamas pasiūlymą pardavėjas užpildo kalbą, kuria jis sugeba, o visoms kitoms kalboms vertimai automatiškai baigiami per 24 valandas.

 

Automatinių vertimų atsisakymas

Šią funkciją pristatėme dėl daugybės vartotojų užklausų ir klausimų. Todėl, jei esate „Merkandi“ pardavėjas ir dėl kokių nors priežasčių nenorite, kad jūsų pasiūlymai būtų automatiškai skelbiami kitomis kalbomis, tiesiog susisiekite su mūsų klientų aptarnavimo skyriumi ir išjunkite automatinio vertimo parinktį. Tačiau jei tai susiję tik su vienu pasiūlymu, jums tereikia pasiūlymų sąraše pasirinkti redagavimo lauką ir pašalinti pavadinimą, aprašą ir žymas iš norimos atšaukti kalbos. Išsaugojus pakeitimus, automatinis vertimas bus ištrintas.

 

Automatinio pasiūlymų vertimo privalumai

Laikui bėgant prekyba tampa lengvesnė. Prekyba su kitomis šalimis, ypač Europos Sąjungos viduje, tapo labai paprasta. Todėl norėdami patenkinti pirkėjus, kurie ieško prekių, neatsižvelgdami į jų kilmės šalį, ir norėdami paremti pardavėjus, kurie ieško naujų rinkų, sukūrėme automatinio pasiūlymų vertimo funkcionalumą. Pasiūlymai verčiami naudojant tokius įrankius kaip „Google Translate“, „Yandex“ ir „DeepL“, kad būtų užtikrinta geriausia kokybė ir rezultatai.

Segítségre van szükséged?

Ingyenes HÍRLEVÉL

Napi értesítések az új termékekről és hírek a Merkandi-ról.

Ha feliratkozol hírlevelünkre Ön hozzájárul a személyes adatok feldolgozása marketing célokra.