A legjobb tőzsdei ajánlatok 150 országból

Több mint 100 000 elégedett felhasználó

A kibocsátási árnál akár 90%-al olcsóbb kínálatok

Közvetlen kapcsolat a viszonteladókkal és nagykereskedőkkel

Áfa az interneten - azaz az áfa változásai az online kereskedelemben

Áfa az interneten - azaz az áfa változásai az online kereskedelemben

Már egy ideje sokszor előkerül az Európai Bizottság, az online kereskedelemben alkalmazott áfa változásáról szóló javaslata. Ezek a változások leginkább a mikrovállalkozásokat, az úgynevezett induló vállalkozásokat és a kis- és középvállalkozásokat érintik, de ami fontos, hogy ügyfeleik is részesüljenek a változások előnyeiből.

ÁFA elszámolás - Az egyik alapvető módosulás az áfa elszámolására vonatkozik - a változtatások bevezetése után a vállalkozónak kötelessége van negyedévente elszámolni a nemzetközi kereskedelem végső országában, és nem, mint korábban minden olyan országban, ahol a tranzakciókat végrehajtották. Ennek a megoldásnak az a célja, hogy segítse a vállalkozókat a minden joghatóság alá tartozó országban megfizetett áfa kiadásainak csökkentésében és a nemzetközi partnerek által nyújtott adószolgáltatás megtakarításában. Kiegészítésként egy speciálisan, az áfa kezelésére elkészített internetes platform is várható. Fontos, hogy a platform anyanyelvén támogatja majd a vállalkozót.

HÉA-csalás korlátozás - Változások várhatóak az adócsalások és az Európai Unión kívüli, 22 euró alatti árukkal kapcsolatos csalásokkal kapcsolatban is. Ez a megoldás nem csak a külföldi szállítmányok helyes érték megjelöléséhez járul hozzá, hanem biztosítja a vásárlás kényelmét azoknak az ügyfeleknek is, akik eddig pénzt veszítettek a külföldi áruk vásárlásán, kiegészítő vámdíjak stb. bevezetései miatt.

írott szó adózás - Az áfa módosítási tervezet az írott szó, illetve elektronikus forma adóztatásának változásait is tartalmazza. Eddig a legalacsonyabb áfát a könyvekre és az összes folyóirat papírváltozataira vetették ki. Az új módosítás az áfát az írott szó elektronikus adathordozóin is csökkentené, azaz az audió és az e-könyveknél. Egy ilyen változás nemcsak a könyvkereskedők, de biztosan a könyvmolyok kedvére is tenne.

Kereskedelem az Egyesült Királyságban - A javasolt változtatásoknak még egy fontos szempontja van. Azok a vállalkozók, akik az Egyesült Királyságban online tevékenységet terveznek, az új rendeletek hatálya alá tartoznak. Az első az online kereskedelem esetében az Egyesült Királyság területén való tartózkodási kötelezettség hiánya, a második az Európai Unió egész területén értékesített szolgáltatások és áruk áfa elszámolására és megfizetésére vonatkozó európai törvény beépítése.

Szerző:
Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

A Merkandi egy olyan nemzetközi nagykereskedelmi platform, amely nem csak a szokásos nagykereskedelemi árukat, hanem a végrehajtók által lefoglalt készleteket, termelési többletet, raktárfelesleget, felszámolt készletek, a fogyasztók által visszaküldött termékeket stb. szintén kínálja.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés
Ingyenes HÍRLEVÉL

Napi értesítések az új termékekről és hírek a Merkandi-ról.