FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 évre REGISZTRÁCIÓ ÉS MEGÚJÍTÁS
az akciók nem vonhatók össze
22 A fennmaradó csomagok száma

A legjobb tőzsdei ajánlatok 150 országból

Több mint 100 000 elégedett felhasználó

A kibocsátási árnál akár 90%-al olcsóbb kínálatok

Közvetlen kapcsolat a viszonteladókkal és nagykereskedőkkel

Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi irányelvek 

a MERKANDI LTD-nél

A politika célkitűzései és hatálya

A Merkandi platform természetes személy felhasználóinak személyes adatainak adatkezelője a Merkandi LTD (Unit 4E, Enterprise Court S63 5DB Rotherham, Egyesült Királyság), ami azt jelenti, hogy ő határozza meg az Ön személyes adatainak feldolgozásának céljait és eszközeit.

A Szabályzat célja, hogy meghatározza a Merkandi által az Ön személyes adatainak védelme érdekében végzett tevékenységeket, amelyeket a platformon és a mobilalkalmazáson, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokon keresztül kezel. A szabályzat meghatározza különösen az Ön személyes adatai feldolgozásának hatályát és jogalapját, amelyeket a Merkandi a platform és a mobilalkalmazás Ön általi használatával kapcsolatban gyűjt. Az Ön személyes adatai, amelyeket akkor kapunk Öntől, amikor létrehozza a fiókját, a platformon végzett tevékenységekkel, az ajánlatok közzétételével vagy megtekintésével, valamint a fiókon keresztül végzett személyes adatainak frissítésével kapcsolatban. Az Ön személyes adatainak feldolgozása a platform és a mobilalkalmazás használatához közvetlenül kapcsolódó számos egyéb tevékenység elvégzéséhez is kapcsolódhat. A platform használata, beleértve a mobilalkalmazás letöltését, illetve a mobilalkalmazás vagy a kapcsolódó szolgáltatások használatát, csak akkor lehetséges, ha Ön elolvasta a jelen Szabályzatot és a Felhasználási feltételeket.

A személyes adatok feldolgozásának hatóköre

A Merkandi által feldolgozott személyes adatok köre attól függően változhat, hogy Ön milyen Merkandi által nyújtott szolgáltatásokat vagy funkciókat vesz igénybe:

Regisztráció

A regisztrációs folyamat során a következő személyes adatokra van szükség: e-mail cím, bejelentkezés, jelszó, telefonszám, valamint a vállalatra (vállalkozásra) és annak címére vonatkozó információk. A fenti adatok megadásának elmulasztása azt jelenti, hogy nem tudunk szerződést kötni Önnel, és következésképpen nem tudja igénybe venni a Merkandi szolgáltatásait.

A számla használata 

A regisztráció során megkérjük, hogy adja meg azonosító adatait, valamint a címét és a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeit. Ahhoz, hogy a platformot teljes körűen használhassa, meg kell adnia életkorát, hogy ellenőrizni tudjuk a cselekvőképességét. Ha Ön számlaelszámolást biztosít számunkra, akkor a számlával kapcsolatban megadott személyes adatait, azaz az Ön nevét, bankszámlaszámát és lakcímét kezeljük.

Számlája teljes aktiválásához a megfelelő igazoló dokumentumok benyújtását kérjük. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megerősítsük az Ön által a számlanyitási folyamat során megadott adatokat. Az igazoló dokumentumokban szereplő személyes adatokat a platform céljaira fogjuk feldolgozni.

A fiók regisztrációját követően és a Merkandi szolgáltatásainak használata során kötelezzük Önt, hogy folyamatosan frissítse a megadott személyes adatait, ha azok bármilyen tekintetben változnak.

Ezen túlmenően információkat gyűjtünk a platformon végzett tevékenységeiről, beleértve a vásárlási előzményeket, a kiadott ajánlatokat, a kiválasztott fizetési módokat, valamint a megjegyzések és elküldött üzenetek tartalmát.

Fiókja használata során egyéb, nem kötelezően megadható személyes adatokat is megadhat nekünk, például fényképének vagy grafikus képének (avatár) feltöltésével, és ezzel hozzájárulhat azok feldolgozásához. Az ilyen személyes adatok megadása teljesen önkéntes.

Ezen túlmenően személyes adatait a Markandi.pl-től függetlenül működő más szervezetek által kínált külső hitelesítési szolgáltatások (pl. a Google, az Apple által kínált szolgáltatások vagy a szolgáltatásokon belül kínált szolgáltatások, beleértve a közösségi jellegű szolgáltatásokat - mint például a Facebook) révén történő bejelentkezési lehetőséggel kapcsolatban is megszerezhetjük. Ebben az esetben az Ön személyes adatait csak az ilyen szolgáltatásban vagy szolgáltatásban közzétett név és vezetéknév vagy felhasználónév, e-mail cím és avatar formájában kapjuk meg, és ezeket a személyes adatokat csak az ilyen bejelentkezés vagy regisztráció céljából rendelhetjük a fiókjához vagy dolgozhatjuk fel a platformon. Ha harmadik fél hitelesítési szolgáltatásait veszi igénybe, olvassa el az ilyen szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók általános szerződési feltételeit és személyesadat-feldolgozási irányelveit.

A tranzakciók végrehajtása

A fizetések teljesítése egyéb személyes adatok, azaz az ajánlatban szereplő adatok (beleértve különösen az ajánlat tartalmát), tranzakciós adatok (különösen bankszámlaszám, fizetési mód, az áru átvételének címe, szállítási mód), az áfás számla adatai és a küldemények nyomon követését lehetővé tevő adatok, üzenetek küldése, más felhasználókkal való kommunikáció és a Merkandi által nyújtott szolgáltatásokért történő fizetés szükségességét vonja maga után. A Merkandi hozzáférhet a felhasználók között a viták és viták keretében küldött üzenetek tartalmához is. A tranzakció lebonyolítása érdekében felhasználhatjuk a regisztráció során megadott személyes adatokat. Ezen túlmenően az értékesítés lebonyolítása érdekében az Ön személyes adatait is feldolgozhatjuk, beleértve többek között a forgalom értékét, a megrendelésekre vonatkozó információkat (végrehajtásuk vagy törlésük, szállítási számok).

Kapcsolatfelvételi űrlap

A kapcsolatfelvételi űrlapon olyan elérhetőségi adatokat dolgozunk fel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kommunikálni tudjunk Önnel és teljesíteni tudjuk a kérését. Ezek közé tartozhatnak olyan személyes adatok, mint az Ön neve, e-mail címe vagy telefonszáma.

Ezen túlmenően az Önnek nyújtott szolgáltatás részeként a fiókjában e célból elhelyezett vagy az Ön által a közösségi média csatornákon (például Facebook Messenger, Instagram, Twitter, WhatsApp, WeChat) keresztül megadott személyes adatok felhasználásával is felvehetjük Önnel a kapcsolatot. A Merkandival a tőlünk független szervezetek által kínált közösségi média csatornákon keresztül történő kapcsolatfelvétel esetén a Merkandi kizárólag a kapcsolatfelvétel céljából szerez személyes adatokat felhasználónév (pl. Facebook Messenger, Instagram, Twitter esetében) vagy telefonszám (pl. WhatsApp, WeChat esetében) formájában. Amennyiben az alkalmazandó jog megengedi, a Merkandi jogosult a kommunikációval kapcsolatos egyéb személyes adatokat is beszerezni és tárolni, például a felhasználók támogatási kérelmeire vagy visszajelzéseire vonatkozó információkat.

Bejövő hívások a segélyvonalakhoz

A Merkandi forródrótra érkező hívásokat rögzítik. Ha úgy dönt, hogy telefonon veszi fel velünk a kapcsolatot, az Ön személyes adatait, többek között a telefonszám és a hangfelvétel tartalma (beleértve a beszélgetés során megadott információkat is), a kérelem megvalósítása érdekében kezeljük.

Hűségprogramokban, versenyeken vagy promóciós akciókban való részvétel

Hűségprogramokban, versenyeken vagy promóciós kampányokban való részvétellel kapcsolatban a fenti eseményekhez szükséges személyes adatait kezeljük. A szervezett esemény típusától függően ez magában foglalhatja az Ön nevét, elérhetőségi adatait (például telefonszámát vagy e-mail címét) vagy bármely más, az eseményeken való részvétel feltételeinek teljesítéséhez szükséges adatot.

Marketingtevékenységek 

Marketingtevékenységeink részeként jogos érdekből vagy az Ön hozzájárulása alapján feldolgozhatunk olyan információkat, amelyek segítségével a hirdetéseket és a tartalmat az Ön preferenciáihoz és elvárásaihoz igazíthatjuk (beleértve a viselkedésalapú reklámok megjelenítését is). Ez magában foglalhatja, de nem kizárólagosan, az Ön IP-címét, a cookie-adatokat vagy a webhelyen való látogatására vonatkozó információkat, beleértve az Ön által megtekintett ajánlatokat és az ezzel kapcsolatos preferenciáit. Ezen túlmenően, a fenti feltételek alapján az Ön által megadott mértékben (telefonszám vagy e-mail cím) feldolgozzuk az Ön kapcsolattartási adatait is, beleértve az Ön által megadott információk, köztük kereskedelmi információk küldéséhez szükséges adatokat is.

Elemző és statisztikai tevékenységek

Az Ön személyes adatait elemzési és statisztikai célokra is feldolgozhatjuk, beleértve a felméréseket is. E célokra elsősorban a Platformon végzett tevékenységére vonatkozó információkat használjuk fel, beleértve az egyes szolgáltatások használatával kapcsolatos információkat, valamint az Ön preferenciáira és elvárásaira vonatkozó személyes adatokat. A felhasználóknak e-mailben küldött vagy közvetlenül a Platformon elérhetővé tett felmérésekkel a Merkandi személyes adatokat gyűjthet Önről, amelyek között szerepelhet például az életkor. Az Ön személyes adatai a Platform megfelelő biztonsági szintjének biztosításához is felhasználhatók. Ebben a tekintetben a Merkandi többek között digitális ujjlenyomat-nyomtatáson alapuló technológiát használ, amely magában foglalja a Felhasználók eszközeinek úgynevezett digitális "ujjlenyomatainak" gyűjtését, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy azonosítsuk az eszközt, amelyről Ön használja, vagy az Ön által telepített alkalmazást. Az Önről e tekintetben gyűjtött információk személyes adatnak minősülhetnek. Feldolgozhatunk olyan személyes adatokat, mint például, de nem kizárólagosan, az Ön IP-címe, a cookie-kból származó adatok, az Ön által használt szoftver és hardver paraméterei, az Ön eszközének konfigurációja (pl. a telepített bővítményekre vonatkozó adatok), vagy a weboldal forgalmára vonatkozó információk (beleértve a hálózati kommunikációs protokollok használatát), a megtekintett oldalak és a mobilalkalmazás használatára vonatkozó információk.

Követelések érvényesítésével vagy védelmével kapcsolatos fellépés

Az Ön személyes adatait a követelések érvényesítéséhez vagy az azokkal szembeni védekezéshez való joggal összefüggésben kezelhetjük. Ebből a célból a Merkandi az Ön személyes adatait mindaddig kezeli, amíg az állam és a Merkandi által kötött szerződésből eredő, vagy a Merkandi által nyújtott szolgáltatások, platformok, mobilalkalmazás használatához kapcsolódó követelések az alkalmazandó jog szerint el nem évülnek. Ilyen lehet például a tartozás összege, egy adott megrendeléssel vagy ajánlattal kapcsolatos információk, tranzakciós adatok, vagy a Merkandi infolinks által történő kapcsolatfelvétellel kapcsolatban kapott információk. Az általunk feldolgozott személyes adatok köre az igény tárgyától függően időről időre változhat.

A személyes adatok feldolgozásának céljai, indokai és időtartama 

Attól függően, hogy Ön milyen Merkandi által nyújtott szolgáltatásokat vesz igénybe, eltérőek a személyes adatok Merkandi általi feldolgozásának céljai és jogalapjai, valamint azok az időtartamok, amelyeken keresztül a Merkandi tárolhatja vagy felhasználhatja az Ön személyes adatait.

A feldolgozás minden egyes célja esetében megadtuk a jogalapot és a személyes adatok tárolásának maximális időtartamát. A megadott időszak után nem használjuk fel személyes adatait a megadott célra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden esetben törölni fogjuk. Az Ön személyes adatait a Merkandi konkrét szolgáltatásaihoz kapcsolódóan a megadott időtartamok közül a leghosszabb ideig tároljuk. Az alábbiakban ismertetjük a Merkandi által nyújtott szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban a személyes adatokkal kapcsolatos szokásos tevékenységeket. A személyes adatoknak az egyes szolgáltatások igénybevételekor történő feldolgozására vonatkozó részletesebb információk az adott szolgáltatások szabályzatában is megtalálhatók.

Számla regisztráció és karbantartás, felhasználói tranzakciók feldolgozása

A Platformon elérhető egyes funkciók használatához (beleértve a mobilalkalmazás használatát is) a Szabályzatnak megfelelően regisztrációra van szükség. A számla létrehozása és használata az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozásához kapcsolódik.

A Merkandi az Ön személyes adatait a tranzakciók lebonyolításával kapcsolatban is feldolgozza.

Az Ön által a platformon közzétett információk nem a Merkanditól származnak, és nem a Merkandi kezdeményezte őket. Ezért a Merkandi az alkalmazandó jogszabályok által megengedett legteljesebb mértékben nem vállal felelősséget a megadott információkért. Az ajánlatokban és üzenetekben lehetőség szerint ne adjon meg személyes adatokat. Ha személyes adatait az ajánlatokban vagy üzenetekben elhelyezi, azt saját, megfontolt és tájékozott döntése alapján teszi. Ezért gondosan mérlegelje az ilyen információk megadásával járó kockázatokat. 

Az Ön számlájának és tranzakcióinak feldolgozásával kapcsolatban az alábbi táblázatban leírt elvek szerint kezeljük az Ön személyes adatait. Ezen túlmenően az Ön személyes adatait más célokból is feldolgozhatjuk, beleértve az elemzési, marketing és szolgáltatásaink biztonságát, amelyekről bővebben ebben a szabályzatban olvashat.

Egyes ügyletei teljesítésével kapcsolatban (pl. az archiválási kötelezettség alá tartozó ügyletek vagy a Merkandi által történő áfa-elszámolás) törvényi kötelezettségünk, hogy feldolgozzuk, beleértve az archiválást is, az ilyen ügyletekkel kapcsolatos személyes adatokat.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
A felhasználó által végzett regisztráció támogatásával és a Merkandi felhasználói fiókok elektronikus támogatását szolgáló szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos tevékenységek végzése. A RODO 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja (a szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges) - a számla létrehozásához és működtetéséhez szükséges személyes adatok. A szolgáltatás befejezéséig
a fiók beállításainak személyre szabása (avatár és egyéb opcionális személyes adatok felvétele a fiókjába) vagy személyes adatok megadása, amikor külső szolgáltatáson keresztül bejelentkezik a platformra. RODO 6. cikk (1) bekezdés a) pont (Felhasználó hozzájárulása) - csak a nem kötelező személyes adatok tekintetében, amelyek nem szükségesek a számla használatához a választható személyes adatoknak a Fiókból való eltávolításáig (a hozzájárulás visszavonásáig) vagy a szolgáltatás megszüntetéséig.
Panaszkezelés, beleértve a technikai problémák megoldását is RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a Merkandi és a felhasználó jogainak védelme) A panasz kezeléséig vagy a bejelentett probléma megoldásáig.
A megkötött szerződésből eredő vagy a szolgáltatásnyújtással kapcsolatos követelések érvényesítése és védelme, beleértve a követelések behajtását, bírósági, választottbírósági és közvetítői eljárások lefolytatását. RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a Merkandi jogainak védelme) A szolgálat megszűnését követő 3 év elteltét követő naptári év utolsó napjáig.
Az adó- és számviteli jogszabályok szerinti jogszabályi kötelezettségek teljesítése  A RODO 6. cikke (1) bekezdésének c) pontja az adórendelet 70. cikkének (1) bekezdésével és a számviteli törvény 74. cikkével összefüggésben (jogi kötelezettség teljesítésének szükségessége). annak a naptári évnek a végétől számított 5 év, amelyben az adó esedékes volt.
Az elektronikus kereskedelmi HÉA-csomagból eredő tranzakciós adatok feldolgozására vonatkozó kötelezettségek teljesítése, beleértve az archiválást is.  RODO 6. cikk (1) bekezdés c) pont (jogi kötelezettség) 10 év azon év végétől számítva, amelyben az ügyletet végrehajtották.

Felhasználói támogatás és kapcsolatfelvételi űrlap

Ha Ön kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal, többek között a forródrótra történő telefonhívással, a Merkandi a Platform keretében feldolgozhatja (pl. tárolhatja vagy elemezheti) az Ön személyes adatait.

A Merkandi akkor is gyűjthet személyes adatokat, ha Ön a Merkandiban elérhető eszközökön keresztül lép kapcsolatba, beleértve a Merkandiban elérhető kapcsolatfelvételi űrlapot. Ezek a személyes adatok szükségesek ahhoz, hogy a Merkandi kapcsolatba léphessen Önnel, valamint ahhoz, hogy Ön kapcsolatba léphessen más felhasználókkal, a Merkandi működéséhez közvetlenül kapcsolódó célokból. A Merkandi által biztosított kapcsolatfelvételi űrlap nem használható a tranzakcióhoz nem kapcsolódó magánlevelezés lebonyolítására, és ilyen célokra való felhasználása a Szabályzat megsértését jelentheti. A Merkandi a törvénysértések, többek között a tisztességtelen gyakorlatok megelőzése érdekében adatokat gyűjt a fent említett űrlapon keresztül történő kommunikációról. A Merkandi speciális szoftver segítségével elemezheti és blokkolhatja a felhasználók között a fent említett kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül küldött üzenetek tartalmát, különösen, ha azok spam jellegűek (kéretlen rekláminformációk), tiltott tartalmat tartalmaznak, például bűncselekmények elkövetésére ösztönöznek, vagy más módon veszélyeztetik a felhasználók biztonságát, például a fiókhoz tartozó jelszavak illegális megszerzésére vagy a Szabályok megsértésére irányulnak.

A Merkandi.hu-hoz intézett, többek között a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül érkező megkeresések kezelésével kapcsolatban az alábbi táblázatban leírt elvek szerint kezeljük az Ön személyes adatait. Az Ön személyes adatai egyéb célokra is feldolgozhatók, beleértve az elemzési, marketing és a nyújtott szolgáltatások biztonságának biztosítását, amelyekről többet megtudhat a jelen Szabályzatban.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
A Felhasználókkal való kapcsolatfelvétel, beleértve a szolgáltatások nyújtásával és a felhasználói támogatással kapcsolatos célokat is, a rendelkezésre álló kommunikációs csatornákon, különösen e-mailen, telefonon és a közösségi média csatornákon keresztül; A RODO 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja (a szerződés teljesítéséhez szükséges) A szolgáltatások megszüntetéséig
A felhasználóktól érkező, különösen az ügyfélszolgálati részleghez és a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül közölt kérések kezelése, amennyiben azok nem kapcsolódnak közvetlenül a szerződés teljesítéséhez. RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a megkeresések megválaszolásához) A megkeresés vagy kérés tárgyának megválaszolásáig vagy teljesítéséig.
A kommunikációs zavarok megelőzése A RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (a Merkandi jogos érdeke a nyújtott szolgáltatások biztonságának garantálása). A kommunikáció befejezéséig
Automatizált kommunikációs csatornák használata és fejlesztése (gépi tanulás) A RODO 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (az automatizált kommunikációs csatornák működéséért felelős algoritmus javítása) A kérdéses üzenet elküldésétől számított 12 hónapos időtartamra
A megkötött szerződésből eredő vagy a szolgáltatásnyújtással kapcsolatos követelések érvényesítése és védelme, beleértve a követelések behajtását, bírósági, választottbírósági és közvetítői eljárások lefolytatását. A RODO 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja (a Merkandi jogos érdeke, amely a Merkandi jogainak védelmében áll). A szolgálat megszűnését követő 3 év elteltét követő naptári év utolsó napjáig.

Hűségprogramok, versenyek, promóciós akciók

A Merkandi versenyeket vagy promóciós kampányokat szervezhet. Ha úgy dönt, hogy részt vesz egy ilyen eseményen, az Ön személyes adatait (pl. a kapcsolatfelvételhez szükséges információkat) a Merkandi felhasználhatja annak hatékony lebonyolítása érdekében. Az eseményeken önkéntesen részt vevő felhasználók elérhetőségi adatait a Merkandi a jogszabályoknak megfelelően és az eseményekkel kapcsolatos célokból kezeli. A Platformon belül a felhasználók csatlakozhatnak a hűségprogramokhoz is.

Ha Ön részt vesz a programban, versenyben vagy promóciós akcióban, személyes adatait a Merkandi az alábbi táblázat szerint használhatja fel, de a személyes adatok feldolgozására vonatkozó részletesebb szabályok az adott események külön szabályzatában találhatók. Ezen túlmenően az Ön személyes adatai egyéb célokra is feldolgozhatók, beleértve az elemzési, marketing és a nyújtott szolgáltatások biztonságának biztosítását, amelyekről többet megtudhat ebben a szabályzatban.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
Podjęcie działań zmierzających do zawarcia umowy oraz świadczenie usług w zakresie umożliwienia uczestnictwa w programie lojalnościowym a RODO 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja (a szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges), vagy ha Ön nem kötelezően megadandó személyes adatokat ad meg - a RODO 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja (hozzájárulás). a hűségprogramban való részvételének megszűnéséig, illetve opcionális személyes adatok esetében a hozzájárulás visszavonásáig.
Versenyen vagy promóciós akcióban való részvétel lehetővé tétele RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (jogos érdek, amely a nyilvános ígéretből eredő kötelezettségek teljesítéséből, versenyek szervezéséből vagy hasonló tevékenységekből áll, beleértve a Merkandi márka népszerűsítését célzó tevékenységek végrehajtásával kapcsolatosakat is) A versenyben való részvételének (pl. nyeremény átadása) vagy promóciós akcióban való részvételének megszűnéséig, vagy amíg Ön nem nyújt be hatékony kifogást.
Az adó- és számviteli jogszabályok szerinti jogszabályi kötelezettségek teljesítése  A RODO 6. cikke (1) bekezdésének c) pontja az adórendelet 70. cikkének (1) bekezdésével és a számviteli törvény 74. cikkével összefüggésben (jogi kötelezettség teljesítésének szükségessége). annak a naptári évnek a végétől számított 5 év, amelyben az adó esedékes volt.
A megkötött szerződésből eredő vagy a rendezvényen való részvétellel/rendezvény lebonyolításával kapcsolatos követelések érvényesítése és elhárítása, beleértve a követelések behajtását, bírósági, választottbírósági és közvetítői eljárások lefolytatását. RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a Merkandi jogainak védelme) A rendezvényen való részvételtől számított 3 év elteltét követő naptári év utolsó napjáig.

Marketingtevékenységek

A Merkandi az Ön személyes adatait marketingtevékenységek végzésére is felhasználhatja. Ezek a tevékenységek a következőkből állhatnak:

 • a Platformon vagy mobilalkalmazáson olyan marketing tartalmak megjelenítése, amelyek nem az Ön preferenciáira szabottak (kontextuális reklám). Ha a kontextusfüggő reklámok megjelenítéséhez személyes adatokat használnak, akkor azok feldolgozását az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek megvalósításával összefüggésben végzik, hogy saját tevékenységüket vagy harmadik felek Merkandi tevékenységét támogassák;
 • az Ön preferenciáihoz igazított marketing tartalmak megjelenítése, beleértve az ajánlatok kategóriáinak vagy egyedi ajánlatoknak a Platform beállításaiban vagy külső szervezetek szolgáltatásainak beállításaiban történő adaptálását a Platformon végzett tevékenysége alapján (viselkedésalapú reklám). Az Ön személyes adatait, beleértve a sütik és más hasonló technológiák segítségével gyűjtött személyes adatokat is, a Merkandi és külső szervezetek marketingcélokra dolgozzák fel. Az ilyen intézkedések csak akkor történnek meg, ha Ön hozzájárul hozzájuk, és ezt bármikor visszavonhatja. 
 • áruk vagy szolgáltatások közvetlen marketingjével kapcsolatos egyéb tevékenységek végzése (kereskedelmi információk küldése e-mailben vagy egyéb marketingtevékenységek) különböző elektronikus kommunikációs csatornákon keresztül, beleértve az e-mailt, SMS/MMS-t, push-t. Telefonon is felvesszük Önnel a kapcsolatot. Ezeket a lépéseket a Merkandi vagy a Merkandival együttműködő szervezetek jogos érdeke alapján hajtják végre. A hozzájárulás bármikor visszavonható.

A Merkandi bizonyos esetekben profilalkotást alkalmaz marketingtevékenységek végzése érdekében. Ez azt jelenti, hogy a személyes adatok automatikus feldolgozása révén értékeljük a Felhasználók kiválasztott tényezőit, hogy elemezzük viselkedésüket, vagy előrejelzést készítsünk a jövőre vonatkozóan. Ez lehetővé teszi, hogy a megjelenített tartalom jobban igazodjon a felhasználó egyéni preferenciáihoz és érdeklődési köréhez.

A marketingtevékenységekkel kapcsolatban az Ön személyes adatait az alábbi táblázatban leírt elvek szerint kezeljük. Az Ön személyes adatai más célokra is feldolgozhatók, beleértve az elemzési célokat és a nyújtott szolgáltatások biztonságának biztosítását, amelyekről többet megtudhat a jelen szabályzatban.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
kontextuális reklámok megjelenítése (a Merkandi saját szolgáltatásainak vagy áruinak, illetve harmadik felek szolgáltatásainak vagy áruinak közvetlen marketingje) RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke, amely a Merkandi vagy harmadik felek áruinak vagy szolgáltatásainak népszerűsítésében áll). Amíg nem hagyja abba a Platform vagy a mobilalkalmazás használatát.
viselkedésalapú hirdetések megjelenítése a korábban megtekintett tartalmak alapján, az ajánlatok kategóriáinak vagy egyedi ajánlatoknak a Platform beállításaiban vagy harmadik fél szolgáltatásainak beállításaiban történő testreszabása a Platformon végzett tevékenység alapján. A RODO 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja a távközlési törvény 173. cikkével összefüggésben (a Merkandi jogos érdeke, amely a Merkandi vagy harmadik felek áruinak vagy szolgáltatásainak a hozzájárulással kapcsolatos promóciójából áll). Amíg Ön vissza nem vonja hozzájárulását (a távközlési törvények értelmében), vagy nem emel hatékony kifogást személyes adatainak feldolgozása ellen.
A Felhasználókkal való kapcsolatfelvétel az engedélyezett marketingtevékenységekhez kapcsolódó célokból, a rendelkezésre álló elektronikus kommunikációs csatornákon keresztül, beleértve az e-mailt, SMS/MMS push-t. Telefonos kapcsolatfelvétel a RODO 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja az elektronikus úton történő szolgáltatásnyújtásról szóló törvény 10. cikkével vagy a távközlési törvény 172. cikkével összefüggésben (a Merkandi jogos érdeke, amely a Merkandi vagy harmadik felek áruinak vagy szolgáltatásainak népszerűsítésében áll a kommunikációs csatornához való hozzájárulással összefüggésben). Amíg Ön vissza nem vonja a kommunikáció vagy tájékoztatás fogadására vonatkozó hozzájárulását (az elektronikus úton történő szolgáltatásnyújtásról szóló törvény vagy a távközlési törvény rendelkezései alapján), vagy amíg Ön ténylegesen nem tiltakozik személyes adatainak kezelése ellen.

Elemző és statisztikai tevékenységek és felmérések

Az Ön személyes adatait a Merkandi elemzési és statisztikai célokra feldolgozhatja. Ebben az esetben az Ön személyes adatait tevékenységelemzésre, a vásárlási preferenciák meghatározására, valamint a Merkandi szolgáltatások funkcionalitásának és minőségének javítására használjuk fel. A sütik és hasonló technológiák segítségével gyűjtött információk Merkandi általi, elemzési és statisztikai célú feldolgozásának lehetősége a Felhasználó hozzájárulásától függ, hogy a végberendezésen ilyen információkat tároljon.

A felhasználóknak e-mailben küldött vagy közvetlenül a Platformon elérhetővé tett felmérésekkel a Merkandi személyes adatokat gyűjt a felhasználóktól, amelyek felhasználhatók a felhasználók preferenciáinak tanulmányozására és a Merkandi ajánlatának az elvárásaikhoz való igazítására. Az ilyen személyes adatokat statisztikai elemzések készítéséhez is felhasználják. 

Az analitikai és statisztikai tevékenységek végrehajtásával kapcsolatban az alábbi táblázatban leírt elvek szerint kezeljük az Ön személyes adatait. Az Ön személyes adatai más célokból is feldolgozhatók, beleértve különösen a nyújtott szolgáltatások biztonságának biztosítását, amelyről többet megtudhat a jelen szabályzatban.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
Statisztikai elemzések elvégzése RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a Felhasználó tevékenységének elemzése, beleértve a múltbeli tevékenységet is, a nyújtott szolgáltatások optimalizálása érdekében). a felhasználó személyes adatainak más aktív adatkezelési céllal összefüggésben történő tárolásának végéig, vagy a személyes adatok kezelése elleni hatékony tiltakozás kifejezésének időpontjáig (de legfeljebb a Merkandi által nyújtott szolgáltatások befejezésének időpontjától számított 3 év elteltét követő naptári év utolsó napjáig).
a Platformok forgalmának kezelése, beleértve a Felhasználók tevékenységének nyomon követését, amely többek között a kulcsszavas kereséseket és az ajánlatok közzétételét is magában foglalja. RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a felhasználók tevékenységének elemzése a nyújtott szolgáltatások optimalizálása érdekében). A személyes adatok feldolgozása valós időben történik, így azok a Merkandi által a Platformokon nyújtott szolgáltatások felhasználó általi használatának végéig (azaz a weboldal elhagyásáig) tárolásra kerülnek.
Felmérések, kutatások és elemzések elvégzése a Platformon, többek között a működés, a rendelkezésre álló szolgáltatások teljesítményének javítása vagy a látogatók főbb érdekeinek és igényeinek felmérése céljából. RODO 6. cikk (1) bekezdés f) pont (a Merkandi jogos érdeke a felhasználók tevékenységének elemzése a nyújtott szolgáltatások optimalizálása érdekében). A személyes adatok feldolgozása valós időben történik, így azokat a Merkandi által a Platformokon nyújtott szolgáltatások felhasználó általi használatának végéig (azaz a felmérés, kutatás vagy elemzés befejezéséig) tároljuk.

A nyújtott szolgáltatások biztonságának garantálása

Ha a szolgáltatások biztonsága, beleértve az informatikai erőforrásokat vagy más felhasználók biztonságát, szükséges, a Merkandi jogosult automatikusan megszerezni és rögzíteni az Ön személyes adatait, amelyeket a webböngészők vagy az Ön eszköze továbbít a szerverre a Platform vagy a mobilalkalmazás használata során.

A megfelelő biztonsági szint biztosítása érdekében a Merkandi megszerzi és rögzíti a webböngészők vagy az Ön eszköze által a szerverre továbbított személyes adatokat (amelyek közé tartoznak különösen: az Ön eszközének műszaki elemei, a böngésző beállításai és a Merkandiban tanúsított viselkedésének részletei), oly módon, hogy az Ön által használt eszközök vagy alkalmazás példányainak egyedi digitális "ujjlenyomatát" hozza létre. A Merkandi használhatja az ilyen digitális "ujjlenyomatot" a felhasználó további hitelesítésére. Ezek a tevékenységek lehetővé teszik a csalás és a visszaélések megelőzését.

Szolgáltatásaink biztonságával kapcsolatban az alábbi táblázatban leírt elvek szerint kezeljük az Ön személyes adatait.

A személyes adatok feldolgozásának célja A személyes adatok feldolgozásának jogalapja A személyes adatok meghatározott célból történő megőrzésének időtartama (megőrzési időszak)
Az általunk elektronikusan nyújtott szolgáltatások biztonságának biztosítása, beleértve a belső szabályzatok betartásának kikényszerítését, a csalás és visszaélés megelőzését és a forgalom biztonságának biztosítását. a RODO 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja (a szerződés teljesítéséhez szükséges, a digitális szolgáltató által a nemzeti kiberbiztonsági rendszerről szóló törvény értelmében vett online kereskedési platform szolgáltatás nyújtásához szükséges). Amíg a Felhasználó meg nem szünteti a szolgáltatások használatát.

IP-cím, cookie-k, helymeghatározó és mobileszköz-azonosító számok

A Merkandi a Platform üzemeltetése során az Ön személyes adatait olyan technológiákon keresztül gyűjtheti, mint a cookie-k, nyomkövető pixelek és helyileg megosztott objektumok (pl. a böngészőben vagy az Ön eszközén). 

A Merkandi helyileg információkat gyűjt az Ön eszközének aktuális helyéről, amennyiben Ön ilyen személyes adatokat ad meg nekünk. Ezeket a személyes adatokat a Merkandi nem tárolja. A helyadatok letöltése előtt megkérjük, hogy járuljon hozzá ehhez.

A felhasználók személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogai és azok gyakorlása

A Merkandi lehetővé teszi Önnek, hogy a RODO szerinti valamennyi jogát, azaz a RODO 15-21. cikkeiben leírt jogait teljesítse. Az alábbiakban az egyes jogok részletes leírását közöljük.

 • A személyes adatokhoz való hozzáférés joga Lehetővé teszi, hogy a Merkanditól tájékoztatást kapjon az Ön személyes adatainak a Merkandi általi feldolgozásáról, beleértve elsősorban a feldolgozás céljait és jogalapját, a tárolt adatok körét, azokat a szervezeteket, amelyeknek az Ön adatait továbbítják, valamint az adatok törlésének tervezett időpontját.
 • A személyes adatok másolatához való jog A Merkandi által kezelt személyes adatai másolatát kérheti.
 • A személyes adatok helyesbítéséhez való jog akkor élhet, ha észreveszi, hogy személyes adatai helytelenek vagy hiányosak. Ebben az esetben vállaljuk, hogy a feldolgozott személyes adatokban lévő ellentmondásokat vagy hibákat kijavítjuk, és hiányos adatok esetén kiegészítjük azokat.
 • A személyes adatok törléséhez való jog Gyakorolhat, ha: Az Ön személyes adataira már nem lesz szükség azokhoz a célokhoz, amelyekhez azokat a Merkandi összegyűjtötte vagy más módon feldolgozta; Ön visszavonja a személyes adatok feldolgozásához adott hozzájárulását vagy tiltakozik személyes adatainak feldolgozása ellen, és a feldolgozásnak nincs más jogalapja; az Ön személyes adatainak feldolgozása jogellenes.
 • A személyes adatok feldolgozásának korlátozásához való jog akkor gyakorolhat, ha: Ön észreveszi, hogy személyes adatai pontatlanok - kérheti, hogy korlátozzuk személyes adatainak feldolgozását egy bizonyos időre, hogy ellenőrizni tudjuk az adatok pontosságát; személyes adatait jogellenesen kezelik, de szeretné, ha törölnénk azokat; személyes adataira már nincs szükségünk, de szükségünk lehet rájuk egy követelés megvédéséhez vagy érvényesítéséhez; Ön tiltakozik személyes adatainak feldolgozása ellen - amíg meg nem állapítjuk, hogy a mi oldalunkról a jogos okok felülírják-e a tiltakozás indokait.
 • A személyes adatok továbbításához való jog Ön gyakorolhatja, ha az Ön személyes adatainak feldolgozására az Ön hozzájárulása vagy a Merkandit összekötő szerződéses kapcsolat alapján kerül sor, és ha a feldolgozás automatizált módon történik.
 • A személyes adatok marketing célú feldolgozása elleni tiltakozás joga  bármikor gyakorolhatja, ha az Ön személyes adatait marketingcélokra dolgozzák fel, anélkül, hogy a tiltakozást indokolnia kellene.
 • A személyes adatok egyéb feldolgozása elleni tiltakozáshoz való jog Ön bármikor gyakorolhatja az Ön különleges helyzetével kapcsolatos okokból, ha személyes adatait a Merkandi jogos érdeke alapján (pl. elemzési vagy statisztikai célokra) kezelik. Az ezzel kapcsolatos kifogásnak indokolást kell tartalmaznia.
 • A hozzájárulás visszavonásához való jog bármikor gyakorolhatja, ha személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján kezelik, de ez nem érinti a hozzájárulás visszavonása előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.
 • Ha él a személyes adatainak profilalkotásával kapcsolatos tiltakozási jogával, akkor ki kell jelentkeznie az összes eszközről, és törölnie kell a sütiket azokról (egyes esetekben a folyamat akár 48 órát is igénybe vehet).

Önnek joga van panaszt tenni a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban egy felügyeleti hatóságnál.

Az Információs Biztos Hivatala (ICO) felügyeli a személyes adatok megfelelő feldolgozását Angliában: https://ico.org.uk/

Tájékoztatás a RODO-ról (GDPR) az ICO honlapján: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/

 1. A személyes adatok címzettjei
 • A Merkandi az Ön személyes adatait a következő harmadik feleknek adhatja át:
 • a Merkandival együttműködő, weboldalakat vezető vagy webes alkalmazásokat (beleértve a mobilalkalmazásokat is) nyújtó szervezetek, a felhasználó hirdetési jellegű kategóriákban kiadott ajánlatainak közzététele érdekében;
 • A Merkandival együttműködő, weboldalakat vezető vagy webes alkalmazásokat (beleértve a mobilalkalmazásokat is) nyújtó szervezetek a tranzakciókkal kapcsolatos vélemények összehasonlítására, a Platformokon kötött tranzakciókkal kapcsolatos vélemények felmérések útján történő összegyűjtése érdekében.
 • A Merkandi együttműködhet harmadik felekkel, például a személyes adatok tárolására szakosodott szolgáltatókkal, elemző szolgáltatásokkal, követelésbehajtó szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy ezek a szervezetek szolgáltatásokat nyújtsanak a Merkandi számára. Ebben az esetben ezek a szervezetek nem jogosultak arra, hogy az Ön személyes adatait saját céljaikra használják (a személyes adatok feldolgozása mindig a Merkandi nevében és céljaira történik), és tevékenységükre az alkalmazandó jogszabályok és a jelen Adatvédelmi szabályzat vonatkozik.
 • Az együttműködés kiterjed a következőkre:
 • az információk tárolása és az információkhoz való hozzáférés: az Ön eszközén már tárolt információk tárolása vagy az azokhoz való hozzáférés, például reklámazonosítók, eszközazonosítók, cookie-k és hasonló technológiák;
 • személyre szabás: információgyűjtés és -feldolgozás a hirdetések és/vagy tartalmak személyre szabása érdekében a weboldalakon vagy alkalmazásokban;
 • hirdetéskiválasztás, -kézbesítés és -jelentés: információk gyűjtése és kombinálása a korábban gyűjtött információkkal, hogy kiválasszuk és kézbesítsük Önnek a hirdetéseket, és mérjük azok hatékonyságát (milyen hirdetéseket, milyen gyakran, mikor és hol mutattak be, és hogy Ön végzett-e bármilyen, a hirdetéssel kapcsolatos műveletet, beleértve például a hirdetésre való kattintást vagy a vásárlást).
 • adósságbehajtási eljárás lefolytatása;

Támogatási szolgáltatások nyújtása / a Merkandi oldalon leadott megrendelések végrehajtásának javítása.

Az Ön személyes adatai a képen (avatar), amelyet a Merkandi keretében folytatott kommunikáció esetén megosztunk más felhasználókkal.

A Merkandi az Ön személyes adatait a törvény értelmében a folyamatban lévő, esetleges törvénysértésekkel kapcsolatos eljárásokkal összefüggésben, illetve a szabályok egyéb lehetséges megsértése elleni küzdelem érdekében (beleértve a Merkandi csalásával és visszaéléseivel kapcsolatos eljárásokkal összefüggésben) megoszthatja a hatóságok között.

Az elfogadott politika értelmében a Merkandi vállalja, hogy nem adja el a felhasználók személyes adatait. A vállalkozás vagy annak egy részének átszervezése vagy eladása, valamint a vagyon egészének vagy jelentős részének az új tulajdonosra történő átruházása esetén a felhasználók személyes adatai, beleértve az Önét is, átkerülhetnek az új tulajdonoshoz annak érdekében, hogy biztosítsák a Platform keretében nyújtott szolgáltatások folytatását.

A Merkandi anonimizált személyes adatokat (azaz olyanokat, amelyek nem azonosítják a konkrét felhasználókat) külső szolgáltatókkal, megbízható partnerekkel vagy kutatási ügynökségekkel oszthat meg annak érdekében, hogy a hirdetések és szolgáltatások vonzerejét a felhasználók számára jobban meghatározzák, hogy javítsák a Merkandi vagy a felsorolt szervezetek által nyújtott szolgáltatások általános minőségét és hatékonyságát, vagy hogy részt vegyenek a szélesebb társadalmi hasznot szolgáló kutatásokban.

Ha Ön a Számla keretében értékesítést végez, köteles a Merkandi-tól a többi természetes személy felhasználó személyes adatainak beszerzését követően a RODO-ból eredő valamennyi kötelezettségének eleget tenni, beleértve a RODO szerinti jogok tájékoztatására és biztosítására vonatkozó kötelezettséget is.

Személyes adatok továbbítása az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokba

Az Ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen kívülre továbbíthatjuk, többek között:

 • A Google LLC, székhelye: Mountain View, Egyesült Államok, az e-mail rendszer és a G-Suite-ban található eszközök statisztikai és adminisztratív célú használatával kapcsolatban, valamint a Google reCAPTCHA mechanizmus biztonsági célú használatával kapcsolatban;
 • Google Ireland Limited, székhelye Dublin, Írország, az e szervezet által kínált személyesadat-feldolgozási szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban, a Merkandi által a Merkandi keretében kínált szolgáltatások nyújtásának biztosítása érdekében;
 • Facebook - Facebook Ireland Limited, székhelye Dublin, Írország, a megtekintett oldalakra és a tartalomra vonatkozó adatok feldolgozásával kapcsolatban;
 • UserEngage - UserEngage Sp. z o.o., székhelye Varsó, Lengyelország, a böngészési adatok, viselkedési adatok, a felhasználókra és látogatókra vonatkozó információk, az e-mail kommunikáció és a direkt marketing rendszer feldolgozásával kapcsolatban;
 • Smartlook - Smartlook.com s.r.o., székhelye Brno, Csehország, a felhasználói viselkedés, beleértve a viselkedési adatokat is, rögzítésével és feldolgozásával kapcsolatban;
 • LiveChat - LiveChat Software S.A., székhelye Wrocław, Lengyelország, a böngészési adatok, a felhasználókra és látogatókra vonatkozó információk, az e-mail kommunikáció, a csevegés feldolgozásával kapcsolatban;
 • Zendesk INC, székhelye San Francisco, USA, a böngészési adatok, a felhasználókra vonatkozó információk és a látogatókkal való kapcsolatfelvétel, az e-mail kommunikáció, a csevegés feldolgozásával kapcsolatban;
 • Retool INC, székhelye San Francisco, USA, a felhasználói adatok összeállítások formájában történő feldolgozásával kapcsolatban;
 • Fizetési átjárók - MultisafePay, iYzico, Przelewy24, Paypal, Stripe, a fizetések és felhasználói információk feldolgozásával kapcsolatban.

A Merkandi mindig olyan mechanizmusok alapján jár el, amelyek biztosítják a megfelelő szintű védelmet, többek között az Európai Bizottság által jóváhagyott, a személyes adatok harmadik országokban letelepedett adatfeldolgozóknak történő továbbítására vonatkozó szabványos szerződéses záradékok alkalmazásával. 

A rendelkezések módosítása

Szükség esetén a Merkandi módosíthatja a jelen Adatvédelmi szabályzat rendelkezéseit.

Elérhetőségek

Személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos további információkért, beleértve az Adatvédelmi szabályzat hatályával kapcsolatos kérdésekre adott válaszokat is, kérjük, forduljon az adatkezelőhöz. 

Itt vannak az elérhetőségei:

Cím e-mail: infoinfo@merkandi.pl

Telefonszám: +48 22 307 97 38

Ingyenes HÍRLEVÉL

Napi értesítések az új termékekről és hírek a Merkandi-ról.