APRIL SAVINGS
-40%
1 évre REGISZTRÁCIÓ ÉS MEGÚJÍTÁS
az akciók nem vonhatók össze

A legjobb tőzsdei ajánlatok 150 országból

Több mint 100 000 elégedett felhasználó

A kibocsátási árnál akár 90%-al olcsóbb kínálatok

Közvetlen kapcsolat a viszonteladókkal és nagykereskedőkkel

Incoterms vagyis Nemzetközi Kereskedelmi Feltételek

Incoterms vagyis Nemzetközi Kereskedelmi Feltételek

Bizonyára észrevette, hogy sok ajánlat tartalmaz olyan rövidítéseket, melyek megértése nehéz lehet azok számára, akik először találkoznak velük. Ezek általában a készlet ára és helye mellett jelennek meg. Ezek leggyakrabban kereskedelmi feltételek, úgynevezett „incoterms”, amelyek az áruk kereskedeleme során a vevő és az eladó felelősségének körét jelölik meg. Jelzik a logisztikával kapcsolatos költségeket és a viselő felet. Ha nem ismeri ezeket a rövidítéseket, kérjük, olvassa el az alábbiakban felsorolt legnépszerűbb rövidítéseket:

  • EXW (Ex Works) - leggyakrabban az ország vagy a város nevével adják meg, pl. EXW Lengyelország, EXW London. Ez azt jelenti, hogy az eladó viseli a felelősséget a termékek rendeltetési helyére történő kiszállításáért vagy a termékek a vevő személyes átvételéhez történő előkészítéséért. Minden más a vevő feladata. FOB (Free On Board) - gyakran szerepel egy kikötő nevével, pl.
  • FOB Shanghai. Ez azt jelenti, hogy az eladó felel az áru kiszállításáért és a hajóba történő berakodásáért. Ettől kezdve a vevő vállal minden felelősséget a termékekkel szemben.
  • CIF (Cost, Insurance and Freight) - az eladó felel az áruk szállításának és berakodásának, valamint a termékek alapbiztosításának költségeiért.
  • CIP (Carriage and Insurance Paid to) - ez egyenértékű a CIF-el bármely más típusú szállítás esetében, amely nem hajószállítás.
  • Loco - kifejezés, amelyet főként Németországban, Lengyelországban és a szomszédos országokban használnak, nagyon hasonló jelentéssel bír, mint az EXW; az eladó felel azért, hogy az árut a megjelölt helyre szállítsa, ez általában a saját raktár, és a termékeket előkészítse a szállításra. Minden egyéb kérdés, például az áruk szállítási eszközbe történő berakodása vagy az áruk biztosítása, a vásárlótól függ.
  • Franco - az eladó felel a termékek szállításáért a vevő által megjelölt rendeltetési helyre, általában a raktárba, üzletbe stb.

Szerző:
Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

Merkandi - B2B Kereskedelmi Platform

A Merkandi egy olyan nemzetközi nagykereskedelmi platform, amely nem csak a szokásos nagykereskedelemi árukat, hanem a végrehajtók által lefoglalt készleteket, termelési többletet, raktárfelesleget, felszámolt készletek, a fogyasztók által visszaküldött termékeket stb. szintén kínálja.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés
Ingyenes HÍRLEVÉL

Napi értesítések az új termékekről és hírek a Merkandi-ról.